2013. november 6., szerda


Elkezdtem a 14. kötetem szerkesztését. A címe: Napraforgók. 
Ebben a kötetben egyetlen év (2013.) munkáját tárom az olvasó elé, tekintse úgy, mint egy kalendáriumot, amiben mindenféle van vegyesen, mert – koromnál fogva – nincs már  időm témák, vagy ciklusok szerint gyűjteni írásaimat. Csak azért nem mondhatom, hogy kész a kötet, mert az évből még vissza van két hónap. Ha még írok valami újat, azt hozzáfűzöm.

Tudom, hogy elbeszéléseimen, verseimen nemcsak a sok évtizedes tapasztalat látszik, hanem az is, hogy érzem az idő sürgetését és aktivitásom rohamos csökkenését.

Még sok mindent el szeretnék mondani. Utóbbi könyveim mindegyikének ízlésem szerinti kiérleléséhez 2-3 év kellett volna, de csak hónapokat mertem áldozni némelyikre. A hibákat, kihagyott lehetőségeket látom, de csak annyit tudok hozzátenni: nézzétek el, képzeljétek hozzá mindazt, amivel magam is kiegészíthettem volna.
Van, ami van és ez már így is marad. A többi nem rám tartozik.

6 megjegyzés:

  1. Hmmm! 14.kötet?
    Ha figyelembe vesszük, hogy tizenkét évvel ezelőtt, Klára asszony egyetlen gondja a káposztaleves recept,meg a fogyókúra volt nem is olyan rossz eredmény. Legyen ez tanulság az internet szkeptikusok számára, mennyi érték ment volna veszendőbe, ha nincs ez a lehetőség. Tizenégy papíron nyomtatott könyv s ami talán sokkal nagyobb jelentőségű: 28 ezer olvasó a Magyar Elektronikus Könyvtár internetes oldalain. Erre tessék gombot varni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves István!
      Magyar Elektronikus Könyvtár ? Oda feltétlenül beküldöm! A mai helyzetben, az emberek alig engedhetik meg maguknak, hogy nyomtatott könyvet vegyenek. Ismeretlen szerző számára a papíralapú művek többsége kész ráfizetés. A Cserebogárhoz még kaptam L.csépányi Katalintól, a kiadótól segítséget, de a következő valószínüleg már teljesen magánkiadás lenne. A MEK nagy lehetőség a fennmaradás és az olvasottság szempontjából.

      Törlés